HOE KIES JE EEN CARRIERE? GA DOEN WAT JE ÈCHT LEUK VINDT | ELISE BOERS

 • Gepubliceerd op 3 maanden geleden

  Elise BoersElise Boers

  Zoveel van ons hebben een baan die we eigenlijk niet leuk vinden. Zo zonde! Want we brengen heel wat uren door op ons werk. We zouden eigenlijk wel iets anders willen doen. Maar wat? En waarom doen we dat dan niet? In deze video stel ik je een aantal vragen en geef een paar opdrachten zodat je hopelijk wat dichter tot je kern komt en inzicht krijgt in waar je nou echt gelukkig van wordt. Liefs, E

  Vond je dit nou een leuke video? Vergeet je dan niet te abonneren want ik upload elke week over mijn avonturen als kersverse moeder van een tweeling. Klik hier om te abonneren: bit.ly/2lWFJQy en vergeet het belletje niet 🛎

  Volg me ook op:
  eliseboers
  wouterpeelen1

  Hey, welkom op mijn NLblow channel! Ik ben Elise Boers. Ik ben sinds kort moeder van een tweeling en deel dit geweldige avontuur met je. Dit doe ik samen met mijn liefde Wouter Peelen.

  Tot snel!

  Liefs,
  Elise

Yvon Lenting
Yvon Lenting

Ik heb heel veel aan deze video gehad. Ik zit namelijk te twijfelen over mijn opleiding die ik nu volg of ik die wel wil afmaken. En als ik er dan mee stop wat ik dan zou willen doen. Ik weet het namelijk even niet meer. Ik ga zeker een keer deze opdrachten uitvoeren om te kijken of ik er dan uitkom wat ik later wil doen. Dankje wel

13 dagen geleden
Kimberly Z
Kimberly Z

Wat een fijne video! Het heeft mij weer aan het nadenken gezet. Ik studeerde voor docent wiskunde, omdat ik wiskunde heel leuk vond en altijd klasgenoten uitleg gaf. Daarnaast dacht ik dat ik altijd iets anders met een wiskunde diploma zou kunnen doen. Na 3 jaar studeren wist ik al dat lesgeven eigenlijk niet helemaal paste. Ik kon de controle over de moeilijke klassen niet houden en het voelde continu alsof ik uit mijn comfortzone moest blijven komen. Ik heb de studie wel af gemaakt om een studieschuld te voorkomen. Ik kreeg daarna steeds moeilijkere klassen en voelde mij zelfs bedreigd door sommige leerlingen. Op mijn 23 ben ik in een burn-out en depressie beland omdat ik niet snel genoeg een andere baan kon vinden. Blijkbaar is mijn studie niet goed genoeg voor andere bedrijven met data, ict of innovatie, wat ik misschien liever zou doen. Inmiddels doe ik iets heel anders, wat wel beter bij mij past, maar ik ben zeker nog niet op mijn perfecte plek beland. Ik vind het ook behoorlijk lastig te bepalen wat ik echt wil en alles wat mij leuk lijkt heeft een opleiding nodig waar ik nu echt nog niet het geld en de energie voor heb. Ik werk nu wel binnen een mega bedrijf met veel afdelingen, dus houd mijn ogen open om intern door te groeien naar wat beter bij mij past.

Maand geleden
Lieke Wijnhoven
Lieke Wijnhoven

Super nice deze video!! Het klopt inderdaad dat zo ontzettend veel mensen maar doen wat ze denken dat goed is, maar niet nadenken over wat ze écht willen. Ik ben ook aan een studie begonnen in 2018. Na een half jaar moest ik stoppen wegens persoonlijke redenen waaronder ook heel veel stress. Het werd me allemaal te veel en ik kwam er achter dat studeren niet bij me past. Toen ben ik gaan reizen en Au Pair geweest 1,5 jaar in Amerika en dit opende mijn hart! Reizen is mijn passie en werken met mensen en andere enthousiast maken! Ik ben nu allround entertainer in Spanje en hoop na dit seizoen verder te kunnen reizen en ooit andere mensen te kunnen helpen net zoals jij!

2 maanden geleden
Laura
Laura

Leuke video! Btw, welke lipstick draag je hier?

2 maanden geleden
Monique Witteveen
Monique Witteveen

Ik ben nu net 46 en weet eigenlijk nog steeds niet welk werk goed bij mij zou passen 🙈 daarom blijf je dan al gauw bij het oude vertrouwde en durf ik niet voor iets anders te gaan gewoon omdat ik niet wat goed bij mij zou passen.😊

3 maanden geleden
M. A. H.
M. A. H.

Goed en inspirerend verhaal, maar dit gaat helaas niet altijd op voor mensen met een minder financiele zekerheid. Het cv-hoppen, een vaste baan of in ieder geval jaarcontract opzeggen voor een baan met een proeftijd, een cursusje hier en daar doen. Dit kan allemaal een stuk minder makkelijk wanneer je geen ouders of partner hebt die eventueel paraat kunnen staan mocht je echt in de financiële problemen komen. Ik denk dat dit helaas is wat de meeste mensen tegenhoudt.

3 maanden geleden
SashaBesedina
SashaBesedina

Super leuke video! Bedankt, Elise! 💛

3 maanden geleden
L R
L R

Als je iets niet doet wat je eigenlijk wel wilde, wil je het niet echt. Vb ik wilde altijd leraar worden maar ben het niet omdat ik het onbewust toch niet wilde. Daarom ben ik het nu niet. Nu weet ik wat er allemaal bij komt kijken, hoge werkdruk en na 18:00 en in het weekend moeten leraren altijd lessen voorbereiden en werken in de vakanties. Ben nu blij dat ik dat toch niet heb doorgezet om het onderwijs in te gaan.

3 maanden geleden
Lamme Leeuw
Lamme Leeuw

Elise je hebt gelijk, door "cv te hoppen" weet je wat je wilt..waar je gelukkig van wordt..Ik ben nu 71 en vroeger was het een schande en noemden ze het 12 ambachten 13 ongelukken..Nou thats me, nu met pensioen!

3 maanden geleden
T B
T B

Erg leuk om deze stappen eens door te gaan!!! Je laatste punt is vooral op mij van toepassing.... Ik kan niet goed kiezen en vindt veel leuk. Maar omdat ik 40 ben, een gezin heb en nadenk of ik evt. nog een HBO wil gaan doen, kan ik niet de banen testen voor die tijd... Ik heb er nl nog geen diploma voor. Nou heb ik wel nagedacht of ik ga vragen of ik stages mag lopen op die plekken. Gewoon om eraan te proeven. Maar dat vind ik best een stap naast mijn huidige 4 daagse werkweek. Vroeger was zingen altijd mijn passie en nog steeds krijg ik daar energie van. Het kost me eigenlijk nooit energie totdat er prestatiedruk (of een solo) om de hoek komt kijken. Dus dat lijkt me niet zo geschikt, ook ivm mijn leeftijd. Daar kun je ook te weinig mee helaas. Verder wilde ik vroeger al juf worden en werk ik nu als onderwijsassistent. Ontzettend leuke baan maar als ik de juffen zie buffelen weer ik niet meer zeker of ik dat wil. Daarbij zijn er, binnen het onderwijs, zoveel keuzes mogelijk! Basis- of middelbaar onderwijs.... Bij middelbaar: welk vak zou ik dan willen geven.... Ik heb echt last van keuzestress hierin. Want ik begin niet zomaar even aan een HBO. Iemand tips hiervoor? Mijn man zou wel meer thuis willen zijn als ik meer ga werken na een HBO. Maar nu is dat financieel en icm de kinderen nog niet mogelijk. Ik denk dat ik ongeveer over 2 jaar de ruimte heb om een keus te maken. Dus ik heb nog eventjes en intussen wandel ik gewoon op de weg die er al ligt. Daar geniet ik ook erg van en wellicht openen er wegen via mijn huidige baan.

3 maanden geleden
ballet9200
ballet9200

Ik wist als tiener al heel vroeg wat ik eventueel zou willen worden en dat was balletdanseres en/of docent Duits. Ik heb uiteindelijk zelf de keuze gemaakt qua beroep en ben docent Duits geworden met als hobby ballet. Dit alles zonder advies van mijn ouders. Ze lieten me altijd vrij in mijn keuze.

3 maanden geleden
Noeël Boekhoff
Noeël Boekhoff

Ik heb een maand geleden de knoop doorgehakt" en ik ga voor mezelf beginnen🤩 ik heb een afspraak staan bij de kvk😁😁 spannend

3 maanden geleden
Larissa Zanstra LZ
Larissa Zanstra LZ

Dit zijn zulke behulpzame videos! Love it! 🙌🏼✨

3 maanden geleden
Anouk Worp
Anouk Worp

Ik vind dit een super boeien video ik ben nu ook zoeken de na ander werkplek maar voor mij is het een klein stukje moelijke want ik heb un beperking en dan is vaak moelijke want mensen hebben voor oordeel..je bent mooi mens!

3 maanden geleden
Isa Rose
Isa Rose

Super fijne video!!

3 maanden geleden
Jonathan
Jonathan

Ik wil al super lang videos maken, maar ik vindt het super eng om de stap te zetten. Ik heb het gevoel dat ik niks te vertellen heb.

3 maanden geleden
incognito.
incognito.

♥️♥️♥️

3 maanden geleden
Jamie Leijnse
Jamie Leijnse

Ik heb een baan gekozen waar ik tijd en geld had om uit te zoeken wat ik nu eigenlijk wil. Ben zelf niet super blij met de baan, maar ontwikkel mezelf wel erbij en kon hierdoor met veel mensen incontact komen. En dus onderzoek doen. 5 jaar verder en begin volgende week aan een studie HRM. Je hebt soms ook geld nodig om het te kunnen gaan doen! Ik betaal me studie uit me eigen zak, géén lening, geen ouders etc. En ik wordt Zondag 28 jaar. Mijn partner heeft 3 studies gedaan! En bij hem was 3de keer is scheepsrecht. Hij heeft zelf een hele logische keuze gemaakt. Ik ben goed met computers/elektronica en wil geld verdienen. En is nu al lange tijd heel blij met zijn beroep: engineer en software developer.

3 maanden geleden
Eva
Eva

Wat een fijne video! Ik worstel al een tijdje met wat ik nu doe. Ik weet eigenlijk heel goed wat ik wil, maar moet ook echt m’n angsten opzij zetten (ik ben daar niet goed genoeg in, ik verdien niet genoeg geld daarmee om comfortabel te blijven leven etc.) De roep om echt te gaan doen wat ik leuk vind word wel steeds luider. Dit jaar start ik met een cursus interieurontwerp, en ik ga aan de slag als interieurfotograaf. Nu eerst freelance, hopelijk in de toekomst fulltime. Vaak weet je deep down wel waar je blij van wordt, maar is de uiteindelijke stap zetten het moeilijkst. Heb je daar nog tips voor?

3 maanden geleden
Anouk Zenden
Anouk Zenden

Mooie video Elise. Ga heel toevallig dit jaar de stap maken. Van secretaresse naar kindercoach.

3 maanden geleden
Jolanda Plieger
Jolanda Plieger

Ik ben de laatste jaren ook nogal gehopt qua banen, maar de echte eye-opener kwam toen ik zelf mijn diensten in kon vullen en NEE geaccepteerd werd. Ik ben een pleaser, zeg vaak (te vaak?) Ja I.p.v rust in te bouwen en eerst na te denken. Na jarenlang in de ouderenzorg te hebben gewerkt, nu de overstap gemaakt naar de GHZ , waarin ik vond dat ik dat meteen goed moest kunnen. Ik had mezelf als doel gesteld voor mijn 50e verpleegkundige te zijn, dat is niet gelukt en tóch blijft het zeuren in mijn achterhoofd. Ik ben nu 52, wil ik nog een opleiding doen van 2 à 3 jaar? Of wil ik meer rust en genieten van mijn kleinzoon, man en 4 kinderen (allemaal volwassen overigens) Ik ben een regeltante, maar daarnaast ook onwijs onzeker, ben ik goed genoeg, vindt men mij goed genoeg? Ik weet waar dit vandaan komt, maar jij zet me weer aan het denken of ik dan toch nog die studie op moet gaan pakken....iets om serieus over na te denken. 52 is niet oud, ik moet toch tot mijn 67e werken, waar ik mijn grenzen wel heb getrokken is dat ik geen dagdiensten meer draai. Avonddiensten en nachtdiensten zijn de diensten waar ik lekker op ga, dus er is vooruitgang. Waar ik me ook bewust van wordt is, wat geef ik onze 4 kinderen mee, hijg ik ze in de nek met mijn verwachtingen? Ik weet dat ik beter zou moeten kunnen loslaten en dat lukt steeds beter, maar ik ben er nog lang niet. Stof tot nadenken.... dank je wel 😘

3 maanden geleden
Imen El Mannani
Imen El Mannani

Wat een mooie vlog ELISE en je benoemd het zo goed dat je er goed over gaat nadenken. inderdaad jezelf gelukkig maken en zijn is zo belangrijk. je eigen geluk. super bedankt voor je mooie tips. 🥰

3 maanden geleden
Anne Venderbos
Anne Venderbos

Super toffe video dit! Leuk de variërende content die je maakt.

3 maanden geleden
𝙇.𝙈.𝙍.
𝙇.𝙈.𝙍.

Ik heb helaas niet de hersenen om te studeren of te doen wat ik echt leuk vind...

3 maanden geleden
𝙇.𝙈.𝙍.
𝙇.𝙈.𝙍.

@alma de boer Ja ik heb dyscalculie, dus rekenen/wiskunde is heel moeilijk voor mij. Wil sociaal werk doen. Wie weet is er indd wel een andere weg!

3 maanden geleden
alma de boer
alma de boer

Vind ik ook Michelle,mischien kan je het wel zonder studie

3 maanden geleden
D. Michelle
D. Michelle

Bij elke droom is er een weg meid! Misschien niet via de gewone weg maar dan via een andere manier!

3 maanden geleden
Dorien Leensen
Dorien Leensen

Een hele fijne video! Heel zinvol en motiverend! Ik heb zelf een diploma gehaald met een specialisatie in de kinderopvang. Het stomme was, dat ik graag jong moeder wilde worden en ook dacht dat ik geen kostwinnaar zou zijn. Met 22 jaar gestart in de kinderopvang. 14.5 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Vaak met tegenzin er naar toe. Niet om het werk, maar om de bazen en bedrijfsvoering boven mij. Durfde niet iets anders te gaan doen omdat ik een vast contract had en twee jonge kinderen. Na 14 jaar werd ik ontslagen. De eerste ontslagronde won ik. Je komt terug, maar eigenlijk is de lol eraf. Gelukkig wel plezier met collega’s. Daarna kwam mijn ex met de volgende klap. Hij verliet ons van de een op andere dag voor een ander. Tussen de eerste ontslagprocedure en de tweede zat een half jaar. Tijdens de scheiding, bam tweede keer ontslag. Deze ronde won ik niet. Helaas werd ik tijdens de ontslagprocedure chronisch ziek. Ik werd afgekeurd voor 100%. Ik ben echt wel heel erg ziek! Iedere dag is anders en de ene dag heb ik meer energie dan de andere. Ik heb twee kinderen van 15 en 12 jaar. Die hebben mij ook nog echt nodig. Door verschillende ziektes ben ik erg dik. En dat maakt mij erg onzeker! Ik zou zo graag iets nog willen kunnen. Ik ben pas 43 jaar. Ik ben gek op katten! Maar vindt nagels ook heel leuk! Ben heel erg bezig met interieur. Ik ben creatief. Maar blijf steken door mijn gezondheid. Dat vind ik soms wel heel erg jammer! Toch ben ik wel heel gelukkig met mijn leven. 😘

3 maanden geleden
Esther
Esther

Perfecte getimed deze video - had ik echt even nodig!

3 maanden geleden
Inge Eser
Inge Eser

Wat een goede vragen en als ik terug kijk op mijn 'carriere' van studie en werk heb ik de weg bewandeld met de vraag " wat vind ik niet leuk?". Ik kon toentertijd (ben bijna 50 nu) de vraag wat ik nou echt leuk vind om te doen nooit goed beantwoorden. Nu kom ik toch weer op een moment in m'n leven dat mijn tweelingdochters groter worden en ik meer tijd voor mezelf overhoud. Ga toch met jouw tips aan de slag, Elise, wie weet wat het leven nog voor me in petto heeft! 🙏🍀😘

3 maanden geleden
fenne X
fenne X

Weer een leuke, interessante video! 😃😘 top!

3 maanden geleden
Cindy Jansen
Cindy Jansen

Zooo fijn, zulke eerlijke video's! Tip: je werkt om te leven en niet andersom 😘

3 maanden geleden
Lala Winky
Lala Winky

Wat ben jij toch heerlijk! Ik geniet zo van jouw talks. Wat een fijne inzichten en ideeën. Dank je wel! Je zet me aan het denken. Dit is echt het allerleukste van al je video’s! Van die talks ❤️

3 maanden geleden
felicia oost3131
felicia oost3131

Ik werk op een enquête kantoor bel bedrijven met enquête vragen Maar diep in mijn hart hou Ik van toneelspelen acteren alleen heb ik die gedachten opzij gezet en nooit meer iets mee gedaan . Tot ik pas geleden werd benaderd door een castingbureau en ze zochten een type wat op mij leek voor een rol in een resonstructie filmpje. Ik werd gelijk in het diepe gegooid haha. en ik deed het ik dacht dit moest zo zijn dit is wat ik altijd al wilde en het was een mooie ervaring best ook een beetje eng ik had nooit eerder geacteerd maar het voelde heel natuurlijk. Het komt ook binnenkort op tv maar ik moet nog een deel spelen tweede deel dat komt nog Maar wat ik hiermee wil zegen is dat ik eindelijk een gevoel had wat ik nooit eerder had ik had gewerkt en het voelde ook als werk maar met een gevoel van voldaanheid iets wat werk was maar wat ik ook leuk vond om te doen en voor mijn gevoel paste het ook bij me . Het klopte gewoon dit heb ik nooit gehad met mijn gewone werk. Het is ook herkenbaar wat je zegt over dat er mensen waren die zeiden acteren? Dat kun je toch niet heel je leven doen kies maar een andere baan die meer zekerheid bied daardoor heb ik mijn verlangens opzij gezet Maar ben dus pas geleden benaderd en heb geacteerd en ik voelde meteen een rust innerlijke rust over mij heen komen een innerlijke onrust die ik altijd voelde zakte weg. Dus nu besef ik ook ik had gewoon toen ik jonger was al mijn hart moeten volgen in acteren. Goeie tip over terug gaan naar je kindertijd ik speelde altijd fantasie toneelstukjes en ik deed ook series naspelen bedacht verhaaltjes en speelde ze dan na. eigenlijk wist ik vroeger al dat ik zou willen acteren een juf zei vroeger al over mij zei heeft een rijke fantasie en kan heel goed toneelspelen daar moeten Julie iets mee doen alleen gingen mijn ouders niet over tot actie 😂 Ik ben nu 35 maar ben blij dat ik die rol heb aangeboden gekregen en toen ik het deed voelde het ondanks de gezonde zenuwen meteen vertrouwd

3 maanden geleden
Hilde Jansen
Hilde Jansen

Ik vind m’n werk heel leuk maar vraag me regelmatig af of er nog ‘meer’ is dan dit… dus ik probeer open te kijken naar vacatures en wat vind ik leuk? Waar haal ik energie uit? Ik merk dat m’n batterij vaker leeg dan vol is, lijkt me ook een teken… nadenken hier dus

3 maanden geleden
Mony Winkelhorst
Mony Winkelhorst

Wauw, wat een goede video. Hier heb ik echt wat aan. Álles wat je zegt klopt, je slaat de spijker op de kop. Ik denk dat velen hiermee worstelen.. ik en mensen om mij heen in ieder geval wel. Ik heb dan ook jouw video met hen gedeeld. Zó belangrijk om te doen wat je leuk vind, het gaat immers over de helft van je leven. Dankjewel voor deze waardevolle video Elise. ❤️

3 maanden geleden
Maayke Kester
Maayke Kester

Hi Elise, Wat een gave video. Ik ben zelf een aantal jaar geleden gestart met de zoektocht naar mezelf nadat ik alleen maar keuzes maakte op basis van aangeleerde overtuigingen. Dus ik deed niet wat ik wilde en omdat ik dat tot mijn 30ste niet had gedaan, wist ik ook niet meer wat ik wilde en kon ik ook niet meer zo goed bij mezelf komen. Er zitten zoveel overtuigingen over jezelf en over een situatie in de weg dat het soms zo moeilijk lijkt om te voelen wat je nou écht wil. Door een geweldige methode (behandelingen op onbewust niveau) ben ik weer gaan voelen wie ik ben en wat ik wil. En wat is het leven dan opeens leuk! Geen onzekerheid meer, veel vertrouwen, geen faalangst en eindelijk voelen wat mijn pad is. Inmiddels help ik zelf vrouwen om door middel van deze behandelingen die ik zelf ook heb gehad en ben ik mijn eigen coachingpraktijk aan het opzetten. Nog nooit zoveel energie mogen voelen. Dat gun ik dus elke vrouw! Wat ik hiermee wil zeggen, in sommige gevallen zit het zo diep ziet dat je niet weet waar je moet beginnen en je geen idee hebt hoe je ooit écht gaat voelen wat je wil. Mochten er mensen zijn die daar eens over willen sparren, ik ben sinds kort te volgen op instagram met mijn nieuwe account :)! zijstraalt.nl_maayke

3 maanden geleden
Elisa _
Elisa _

Dankjewel Elise, kwam net op het goede moment.

3 maanden geleden
Jildau Dijkstra
Jildau Dijkstra

Ik denk dat het een leuke video is met goede tips. Wel moet je je bedenken dat het voor heel veel mensen een privilege is om echt te kiezen wat ze leuk vinden. Er zijn ook mensen, denk aan poc, die niet dezelfde kansen krijgen als jou. Het is dus wel veel makkelijker om dit te zeggen als je zelf een witte vrouw bent en geld hebt, en dus ‘makkelijker’ kansen kan pakken. Dat is geen haat, ik ben zelf ook een witte vrouw. Ik hoop alleen wel dat je je hier bewust van bent.

3 maanden geleden
Marit Dekker
Marit Dekker

Als je een podcast zou beginnen over dit soort dingen dan zou dat zo tof zijn! Of meer van deze "advies" videos. Ook je vorige topic over een toxic relatie was een eye opener! Deze coversaties met ons als kijkers/luisteraars is zo waardevol!

3 maanden geleden
Uma Van der Vliet
Uma Van der Vliet

Dat zou ik zoooo top vinden !!!!

3 maanden geleden
Iris Elbers
Iris Elbers

Mooie video! Ik heb het idee dat veel mensen sinds corona meer tijd hebben om over hun carrière of hobby’s na te denken. Om mij heen zie ik ook steeds meer mensen die erachter komen dat ze niet gelukkig worden van hun dagelijkse werkzaamheden. Alles ging op de automatische piloot. Ikzelf heb gezien dat ik mijn creativiteit te veel heb weggestopt. Samen met een loopbaancoach ben ik hier achtergekomen en nu ga ik, naast mijn huidige baan, vanaf september een cursus goudsmid volgen! Daar heb ik onwijs veel zin in en ik merk dat ik daar nu al veel energie van krijg!

3 maanden geleden
Meike Bruijns
Meike Bruijns

Enorm bedankt, dit helpt zo erg om alle meningen los te laten en gewoon mijn eigen keuze te maken❤

3 maanden geleden
Hannah
Hannah

Ik ben begonnen op mijn 16e met verpleegkunde, toen gestopt na 2 jaar en afgestudeerd paraveterinair dierenartsassistent. Allebei niks voor mij uiteindelijk en nu 3e jaar HBO Rechten, haha. Ben wel blij dat ik eindelijk heb gevonden wat ik leuk vind, maar het duurde zo lang

3 maanden geleden
lotussje
lotussje

Fijne video Elise! Dankjewel! :)

3 maanden geleden
Sportyf. nl
Sportyf. nl

Momenteel volg ik een studie (bewegingswetenschappen) die ik gewoon ontzettend leuk vind en waar ik niet aan twijfel maar ik hoop wel echt in de toekomst werk te vinden dat ik graag doe. Het idee van full-time te moeten werken kan me erg aanvliegen en is denk ik sowieso niet iets wat ik wil doen later. Ik probeer me eraan vast te houden dat zolang je maar durft te vragen, proberen en verder te zoeken er veel mogelijk is! Heel fijn en waardevol deze video's met jouw inzichten en ervaringen. 🙏🏻

3 maanden geleden
believe in uniting
believe in uniting

Perfecte timing!! Ik werk in de zorg en ben ongevaccineerd als straks de verplichting komt om me te vaccineren van mijn werkgever zal ik toch iets anders moeten zoeken/bedenken en zit hier al een tijdje over te brainstormen

3 maanden geleden
Fairlynn Nevaeh
Fairlynn Nevaeh

Voor het beroep wat ik ook leuk zou vinden (ik heb voor nu echt een leuke baan) moet ik weer naar school en de opleiding is best prijzig en dan moeder zijn werken en naar school dat is mijn stuggle.

3 maanden geleden
PAM P.
PAM P.

Zelfde hier 🙏❤️

3 maanden geleden
believe in uniting
believe in uniting

@The Success Girl stiekem sws ergens anders van! De verplichting zou het alleen wat versnellen haha

3 maanden geleden
The Success Girl
The Success Girl

Ik ben benieuwd! Zou je, als de verplichting er niet komt, wél in de zorg blijven werken? Is het in die zin dus wel je passie? Of droom je (stiekem) sowieso ergens anders van? Nieuwsgierig! :-)

3 maanden geleden
Birgit
Birgit

Elise: wat zou je doen als je zeker wist dat je zou slagen? Ik: professioneel danser worden Elise: waarom doe je dat niet? Ik: omdat… ik begin twintig ben en absoluut niet meer aangenomen ga worden op een dansacademie lol .. gelukkig vind ik communicatie ook top en ben ik daar heel gelukkig me ;)

3 maanden geleden
Yvonne Luijkx
Yvonne Luijkx

Ik wist al heel jong (basisschool) dat ik "zuster" wilde worden. Niemand van mijn familie zat/ zit in de gezondheidszorg. Dus voor mijn ouders wel een verrassende keuze. Geen strobreed in de weg gelegd omdat te gaan verwezenlijken. Daar ging ik dan net 1 maand 18 geworden en de opleiding in voor verpleegkundige. En nu 2021 werk ik nog steeds als verpleegkundige al 40 jaar en nooit spijt van gehad. En zou ik het over moeten doen , dan ging ik weer de zorg in.

3 maanden geleden
Meike Bruijns
Meike Bruijns

Je kan alsnog je droom achternagaan, tot je 23ste nemen ze namelijk nog mensen aan, maar als jij blij bent met communicatie dan is dat ook helemaal goed.

3 maanden geleden
Charlotte Holtslag
Charlotte Holtslag

Fijne video Elise, zo mooi om te zien dat je ons écht wilt helpen✨

3 maanden geleden
Fabienne Huurneman
Fabienne Huurneman

Handige video voor mijn papa 😘❤

3 maanden geleden
Borgerrrr
Borgerrrr

Vindt dit echt" een hele leuke informatieve video. Ik heb enige opleidingen gevolgd omdat vanuit huis ook vooral gezegd werd bij mij paste. Tot ik mijn diploma's ontving en in de praktijk het beroep ging uitvoeren. Ik voelde altijd dat ik meer voor de maatschappij wou betekenen, kapster en schoonheidsspecialiste was dat niet in mijn beleving. Heb jaren op Vlieland gewoond gewerkt, heb een pauze ingelast en ben sales gaan doen en schoonmaak werk. Dit was niet ten allertijden mijn trots maar wel mijn leerzame periode voor mijzelf. Na jarenlang te zoeken wat ik wou maakte de druk voor mezelf te hoog. Maar onbewust wist ik dat ik een nieuwe studie wilde volgen. De financiële handvaten had ik niet totdat ik door de familie werd gesteund met een erfenis. Dit opende alle deuren, ik ben me gaan laten informeren, en een half jaar later alle moed verzameld en begonnen aan een nieuwe studie. Intensief maar krijg er enorm veel voor terug, werken in de zorg. Het moment dat een ieder mij vraagt wat doe je voor de kost, is ten allertijden mijn antwoord dat ik het niet voel als werk maar lekker bezig ben.

3 maanden geleden
J.
J.

Echt een goede video dit! Ik ben nu een halfjaar afgestudeerd en ben meteen aan het werk gegaan. Al snel kwam ik erachter dat ik mijn werk eigenlijk helemaal niet leuk vond. In september begin ik met een master in een hele andere richting, echt super veel zin in.

3 maanden geleden
fenne X
fenne X

Goedzo! Volg altijd je hart! 😄 succes met je master 💪🏻

3 maanden geleden
Romy ML
Romy ML

Wat leuk! En goed dat je naar je hart luistert. Succes met je master! Welke ga je doen?

3 maanden geleden
Lotte Spoeltman
Lotte Spoeltman

Elise, bedankt voor deze tips! Ik ben iemand van 17 en ik heb dit jaar mijn studiekeuze moeten maken. Dankzij jouw tips ben ik er echt wel zeker van dat ik de juiste studie heb gekozen! (PS: ik ga verpleegkunde op HBO studeren)

3 maanden geleden
Vera Louws
Vera Louws

Fijne tips! Kan je nog een keer een video maken over onzekerheid en faalangst? Ik denk dat iedereen hier mee worstelt. Groetjes van mij!

3 maanden geleden
Naad
Naad

Jaa dit zou ik ook graag willen. Worstel hier ook heel erg mee.

3 maanden geleden
Dagmar Pel
Dagmar Pel

Hoi Elise, Heel mooie video en een belangrijk onderwerp! Ik ben nog heel jong en ik heb net mijn vakkenpakket gekozen op de havo. Mijn vader en mijn stiefmoeder werken allebei in het onderwijs en ik wilde dat al heel lang doen. Maar steeds meer wil ik andere dingen doen rond social media. Maar wanneer ik dat tegen mijn vader zeg, zegt hij: ‘Dat wil je echt ineens! Je wilt al je hele leven het onderwijs in, dus dat is wat je echt graag wilt.’ En ik denk alleen maar: ‘Nee pap, dat is wat ik eerst wilde’. Dankjewel💕 deze video zorgde ervoor dat ik dat realiseerde. ✨

3 maanden geleden
Dagmar Pel
Dagmar Pel

@Guus O Ja dank je wel! De basis dingen die zien we meestal wel maar ik denk dat ik nog even verder moet zoeken inderdaad!

3 maanden geleden
Guus O
Guus O

En wie weet kan je ooit die twee wel combineren! Bijvoorbeeld dat je hoogleraar wordt over social media ;) Of dat je een baan in het hoger onderwijs (hbo of universiteit) krijgt waar je social media mag inzetten bij een communicatieteam. Er zijn altijd meer dingen mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt!

3 maanden geleden
Luus van Belzen
Luus van Belzen

Hele fijne tips! Ik worstel hier al een tijd en hoop ook te vinden wat echt bij me past ! 😊 wil hier ook naar gaan kijken met een loopbaancoach , ben heel benieuwd!

3 maanden geleden
Avital Karmi
Avital Karmi

Leuke video 😊🤗

3 maanden geleden
ISZ
ISZ

Leuke video Elise! Mijn belangrijkste tip: bouw actief aan je 'carriere' buiten je werk om! Dat is 'jouw' ruimte waar je helemaal vrij bent om je interesses te volgen. Met andere woorden: laat dromen over wat je wil niet alleen in je hoofd bestaan, maar doe iets in de echte wereld wat er aan bijdraagt. Paar voorbeelden: Vrijwilligerswerk! Je kan via die route op de gekste plekken ver buiten je vakgebied komen. Je wordt ook gelijk een interessante kandidaat als je buiten je vakgebied wil solliciteren: je brengt zowel jouw eigen achtergrond als je nieuw verworven ervaring samen. Vaak is het een plek waar je kan leren van pro's. Gesprekstechnieken verbeteren? Ga bij een hulplijn werken. Denk aan MIND, 113, luisterlijn. Mensenkennis vergroten? Ga schrijven met gevangenen. Draai mee in een opvanghuis voor ongedocumenteerden. Meld je als schuldhulpmaatje. Fotografie skills uitbouwen? Zoek interessante stichtingen en bied je diensten aan. Andere tip: volg losse cursussen. Zei Elise ook al! Podiumervaring opbouwen? Doe een cursus solozang, kleinkunst of stand-up. Kijk of je voorlichting kan geven aan scholieren over geld, seks, drugs of andere thema's, bijvoorbeeld via diversion. Het hoeft niet altijd een succes te zijn, het gaat om de algemene skills die je opdoet en vaak krijg je heel veel 'gratis' en kwalitatief goede training. Andere skills? Probeer eens werken in een moestuin of in een keuken. Zoek zoveel mogelijk hulp. Kijk of je mentoren kan vinden, mensen in je netwerk die je tof vind. Verdiep je in hun route, kijk naar de specifieke keuzes die ze maakten. Management? Ga bij een vereniging of stichting en meld je als bestuurslid of bij een commissie. Zet je ogen en oren open voor bijzondere plekken en clubs, er is zo veel! Meld je bij de OR van je organisatie, bij een vakbond of politieke partij. Luister Podcasts over interessante thema's zoals trainen, interviewen, therapievormen, sales, ecologie, politiek, of wat je ook boeiend vind. Ga naar de bibliotheek om op nieuwe onderwerpen te komen, kijk waar je aandacht heengaat als je niet in een algoritme verstrikt zit. Vergroot je interesse gebieden in onderwerpen die misschien niet iedereen massaal tegelijk interessant vind, maar vind jouw niche!

3 maanden geleden
S Kerklaan
S Kerklaan

Wauw! Wat een goede tips. Bedankt!

3 maanden geleden
Dewi Huijssoon
Dewi Huijssoon

Super bedankt! 🙏

3 maanden geleden
Lot
Lot

Leuk om te lezen! Bedankt voor je toelichting en je verdieping hierin nav deze vlog!

3 maanden geleden
ladiedadiedadam
ladiedadiedadam

Wat een goede tips zeg!

3 maanden geleden
Romy ML
Romy ML

Dank voor je goede tips!

3 maanden geleden
Marleen Winkel
Marleen Winkel

Ik heb het geluk dat ik altijd al weet dat ik graag met kinderen werk. Ik kon zo makkelijk mijn studierichting kiezen en na mijn opleiding gelijk aan het werk. Ik ben nu 25 en werk inmiddels al 6jaar in de kinderopvang branche. Daarnaast ben ik wel sinds kort begonnen met dingen doen die ik wil. Zangles bijvoorbeeld en het uitgeven van mijn eigen kinderboek! Erg leuk, maar er komt heel veel bij kijken. Ik start nu eigenlijk mijn eigen bedrijf. Leuk, spannend maar ik heb er eigenlijk 0 verstand van.. dus dat word nog een heel proces.

3 maanden geleden
Erika Fleur
Erika Fleur

Deze video heeft mij zojuist geholpen voor mijn keuze voor mijn proefperiode gesprek! Dankjewel Elise😊

3 maanden geleden
AnkeSwinkels
AnkeSwinkels

Super inspirerend en fijne lijdende video met opdrachten😍 dank je wel!!

3 maanden geleden
Patricia v. R
Patricia v. R

ik hoop voor jou wel leidend en niet lijdend..! niet onaardig bedoeld he. Succes !

3 maanden geleden
Life of Nesi
Life of Nesi

tip omring je met de mensen die je motiveren ! Blijf weg van diegene met negativiteit ! . Hou van je zelf bekijk op YouTube mensen die de job die jij wilt doen en zo heb je een beetje een inzicht hoe en wat. Zo bespaar je geld 💸 Alleen maar liefde 🌹✨

3 maanden geleden
The Success Girl
The Success Girl

Wauw, mooie tip!

3 maanden geleden
Farahny And the twins
Farahny And the twins

Hele interessante video !! Ik was ook erg zoekende en ik begin eindelijk mijn weg te vinden ✨

3 maanden geleden
Vanya Weemers
Vanya Weemers

❤❤❤❤

3 maanden geleden
Heleen Vliegenthart
Heleen Vliegenthart

Goed onderwerp, interessante video! Ik denk dat veel mensen niet bij de juiste baan zitten, door een onjuiste beroepskeuze die je al zo jong moet maken. En ik vind het ook niet gek dat je ouders een grote rol spelen. Ze zijn ook je voorbeeld in je jonge jaren, het kan ook tot steun zijn. Je ouders kennen je heel goed. Kinderen van ouders/verzorgers die hun kind helemaal vrij laten, weten vaak niet wat te kiezen. Daarnaast weet je als tiener soms ook niet wat je precies kunt worden met bepaalde studierichtingen en welke banen er allemaal zijn. En dan zijn er ook nog mensen die voor hun droombaan zijn gegaan, maar het is niet gelukt, dus doen ze maar iets anders.. Maar doen waar je goed in bent en met passie je werk doen, daar ben ik helemaal voor. Al jaren werk ik met veel passie in het onderwijs. Hoe kwam ik daarachter? Geen idee, ik wist het al heel jong en dat is nooit veranderd.

3 maanden geleden

Volgende

IK BEN GESTOPT..| VITA CLEO VLOG #44

29:37

Predictable Chaos

0:59

Predictable Chaos

Action Lab Shorts

Weergaven 4,7 mln.

I STOLE THIS KIDS WATCH 🤦🏼‍♂️ #Shorts

0:56

EVEN SUPER EMOTIONEEL | ELISE BOERS #95

39:31

Predictable Chaos

0:59

Predictable Chaos

Action Lab Shorts

Weergaven 4,7 mln.

I STOLE THIS KIDS WATCH 🤦🏼‍♂️ #Shorts

0:56

Komen we ooit nog van corona af?

8:21

Komen we ooit nog van corona af?

NOS op 3

Weergaven 196K